Svärd och Linux

Trots tidigare nämnda elände fortsätter jag att vara nästan okonventionellt glad. Det finns en hel del att glädjas åt. Se bara:

Idag fick vi leka med svärd på ninjutsuträningen! Yay! I like swords... Saknar långsvärdsfäktningen något enormt, faktiskt. Längtar så tills jag kan ta upp den igen. Jag blir så löjligt glad av att fäktas. Det är en av de där sakerna som får mig att verkligen känna mig levande. Som är fascinerande, utmanande, roliga, inspirerande, som verkligen resonerar med någonting som skulle kunna vara min själ, ja, som är alldeles, alldeles underbara. Det innefattar väldigt mycket mer än långsvärdsfäktning, men jag tänker inte gå in på detaljer om vad jag mer syftar på i denna avgudadyrkan.

Jag har dessutom levlat upp till andra gradens datanörd! Woot, go me! Jag börjar förstå mig på det här med Linux så smått, och vad mer är, jag blir mer och mer intresserad av att förstå det. Det känns ytterst udda att finna datoriserande fascinerande, men jag tror att jag har börjat gå över till den mörka sidan, det vill säga sidan som frivilligt och med entusiasm sitter och fipplar med burkar som den här. Ve och förtappelse, vad händer med mig? Någonting positivt, tror jag faktiskt, även om jag fortfarande inte har vant mig vid att känna att det nog vore en bra idé att lära mig programmera. Och LaTeX är riktigt kul. Oh well. Nu skall jag gå och begrunda min nya världsbild. På återseende.

Onda matematiker och technomusik

Nu måste jag få klaga lite igen. Det känns befogat efter tre hela veckor av positivism. Jag skrev omtenta i matte för en vecka sedan, och har nu fått veta resultatet. Det gick åt skogen. Ännu mer åt skogen än den ordinarie tentan, vilket det inte borde ha gjort med tanke på att jag faktiskt pluggade och lärde mig det jag inte kunde emellan tentorna. Men det räckte tydligen inte. Det gör mig deprimerad, inte bara för att jag har ännu en omtenta att plugga till, utan det får mig verkligen att tvivla på att jag är smart nog att förstå matematik över huvud taget. Gaah! Matematiker är onda! Hur i helsike kan de vara nöjda med att 81 % av eleverna kuggar på tentan, och betrakta den statistiken som fullt normal?! Till nästa tenta tänker jag kräva en annan examinator än den knasboll som skriver tentorna nu. Arrgh.

Matematik är inte ens ett ämne jag vill läsa, har jag konstaterat nu när jag har läst snart en termin av det. Det är snarare ett nödvändigt ont för att förstå fysiken. Nästa termin blir förhoppningsvis trevligare, för då får jag äntligen läsa astronomi. Yay! Nästa termin blir förhoppningsvis bättre på flertalet fronter. När jag ändå håller på och klagar kan jag lika gärna spy ur mig ännu mer elände: hela konceptet att bo i studentkorridor. Jag är gräsligt trött på det, och har konstaterat att jag hade helt och fullkomligt rätt när jag gissade att det inte var något för mig. Det finns två fördelar med att bo i detta parentestecken: det är centralt, och det är billigt. Annars kan jag inte komma härifrån fort nog. Till i höst har jag förhoppningsvis kommit så långt fram i bostadskön att jag kan få en egen lägenhet.

*försöker bota huvudvärken orsakad av den gräsliga trumhinnesprängande technomusiken i köket med lite välgörande power metal på lagom hög volym för att stänga ute helvetesljuden*

WOW (minst sagt)

Vill du se något helt fantasktiskt? Det här hur coolt som helst. Jag lovar. Titta här:

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY&feature=related

Glad påsk

Glad påsk, människor. Om ni nu firar den. En utmärkt ursäkt att vara ledig och äta godis i vilket fall. Så här ser mitt påskpynt ut (ja, faktiskt, jag tycker att bilden är så fin att jag gjorde ett):

None

Och idag får jag besök uppifrån (eh, norrifrån, vill säga). Yay! Synd bara att Alexandra inte kunde följa med. Stackars liten.

Nu tillbaka till städningen. *puh*

Yayness!

Det är helt fantastiskt. Det är i princip aldrig stjärnklara nätter här i Lund, särskilt inte om observationer råkar vara inplanerade. Men nu, under 100 timmar astronomi-eventet, har det varit fyra stjärnklara nätter i rad. Sånt är så osannolikt att det liksom inte händer! Vädergudarna har varit så snälla mot oss att det inte är klokt. Det går att bli överlycklig för mindre. Inte nog med att det var stjärnklart, jag har haft jättekul också. Jag har fått se en massa fina saker i teleskop; månen, saturnus, Orion-nebulosan, öppna stjärnkluster, solen och annat. Jag har fått lära mig en massa saker, och dessutom hjälpt till och varit en del av det hela. Astronomi är alla tiders!

Vädret fortsätter att vara tämligen strålande. Det är så varmt att det går att gå barfota och utan varmare tröja än en t-shirt, om ens det. Och glassbaren har öppnat, det är blommor överallt, och påsklov! Jag känner att mitt klagande långt om länge har kommit till ett slut. Det enda jag har kvar att säga för tillfället är ett vårskrik: YAAAAY!!!

100 timmar astronomi

Det är första april, vilket innebär en hel massa saker. Exempelvis känner jag mig okonventionellt glad för stunden, men det är säkert bara någon sorts aprilskämt. Bäst att inte hoppas på för mycket, liksom.

På tal om skämt och humor och sånt så tycker jag att den här affären verkar ha allt en fysiker kan önska sig: http://www.gnu.org/fun/jokes/physics.html

Något mindre roligt är att IPRED-lagen träden träder i kraft idag. Yey, nu skall regeringen ut på fildelarjakt.* Bäst att hålla sig till yoghurt, alltså.

Och för det fjärde: imorgon börjar det världsomspännande eventet 100 timmar astronomi, vilket i stort sett går ut på att nå ut till så många som möjligt med astronomiska kunskaper och möjlighet att titta på stjärnhimlen genom teleskop. Precis som Galileo Galilei gjorde för precis 400 år sedan när han byggde historiens första stjärnkikare. Vilket för övrigt är anledningen till att i år, 2009, är internationella astronomiåret. Bättre tema för ett helt år är svårt att föreställa sig för en liten blivande astronom som jag. Men mina perspektiv är säkert alldeles för storskaliga. Nåväl. Dagarna som följer skall jag hjälpa till med jippot nere på astronomihuset, och bli överlycklig om det mot förmodan blir klart väder någon kväll. Bäst att inte hoppas på för mycket här i Lund. Och för all del, om någon som läser detta råkar vara astronomiintresserad så anordnas säkert liknande aktiviteter på lämpligt universitet eller observatorium i närheten. Eller så är Lund The Place To Be, helt enkelt.

*Förtydligande: Nu skall regeringen ge företag tillstånd att ge sig ut på fildelarjakt. Klumpigt uttryckt av mig, ber om ursäkt för syftningsfelet.

RSS 2.0