Virusvarning

Yey, ännu ett kedjebrev från någon ignorant snackare som svamlar om virusvarningar. Men den här biten, angående hur farligt viruset i fråga uppenbarligen är, var ändå tämligen underhållande:

Det har varit indelade efter Microsoft som den mest destruktiva viruset någonsin!!

Haha. Hoho. Hihi.

Sir Winterdragon?

Tätare uppdateringar, va? Not really, skulle det visa sig. Jag är tydligen fortfarande för upptagen för att bry mig om min dator över huvud taget. Kanske lika bra, med tanke på att jag faktiskt behöver plugga till en omtenta. Med mera. Matte är aningen träigt har jag upptäckt.

Det enda intressanta i händelseväg som kommer för mig att skildra är att jag blev tilltalad med "excuse me, sir?" på Fysicum härom dagen. Tihi. Jag har aldrig blivit kallad sir förut. Men det gjorde mig glad.

Tentor avklarade

Aaaaaaah. Äntligen är båda tentorna avklarade. Båda är dessutom godkända, så mycket som VG på Optik/vågläran till och med. Yay me! Den moderna fysiken gick inte lika bra, men jag är så glad att jag slipper göra om den. Atomfysik är så förvirrande. Labbrapporterna är också fixade, klarade av den sista idag, även de höll på att driva mig till vansinne. Men att slippa göra om labbarna var motivation nog till att faktiskt skriva klart dem. Nu har jag bara en omtenta i Ellära om lite mindre än en månad att se fram emot. Sen är hela Fysikettan klar för min del. Så tufft - jag har överlevt min första termin på universitetet! Utan att bli avskräckt eller tröttna. Jag borde fira, eller något. Eller i alla fall vara lite stolt över mig själv.

Men nu blir det ingen mer fysik förrän om ett år. Hela den här terminen skall jag läsa matte (läskigt!), och nästa termin blir det astronomikurser (yayness!). Heh, förmodligen kommer jag att tillbringa en del tid på Fysicum ändå. Det har kommit att kännas mer som hemma än här på korridoren. Inte så konstigt egentligen, jag har spenderat mer av min vakna tid där än vad jag har gjort hemma. *hrm* Jodå, jag har visst ett liv.

Kanske kommer jag att ha tid att skildra det där liv-havandet här på bloggen lite oftare nu när tentaperioden är över. När jag inte sitter nergrävd i ellära eller matte, vill säga. Yey.

Kanske borde jag skildra någon intressant händelse när jag ändå håller på. Det enda som kommer för mig är dock lite kverulerande över tidigare nämnda labbrapportsskrivande. OpenOffice visar sig ha ett ännu sämre rättstavningsprogram än Word. Hur svårt kan det vara att programmera ihop en anständig ordlista, egentligen? Förmodligen skitkomplicerat, men det borde väl vara något av en högre prioritet än att utveckla diverse dataspel? Men jag kanske har märkliga preferenser. Hursomhelst, OpenOffice verkar inte ha några vetenskapliga ord över huvud taget i sin vokabulär. Min rapport hade nog tett sig lite underlig om jag hade ändrat till de ord som föreslogs i stället, till exempel:
  • vätteatomen (väteatomen)
  • rehabiliteringsprogram (gitterspektrograf)
  • pornografen (spektrografen)
  • kraniumlampa (kadmiumlampa)
  • specialeffekterna (spektrallinjerna)
  • rotkonsonanten (Rydbergskonstanten)
  • troton (proton)

Inte ett ruttet lingon

Pfft. Resultatet av tävlingen blev ingenting alls. Inte ett ruttet lingon till bidrag! Stackars, stackars mig vad impopulär jag känner mig. Nåväl. Nyårslöften var fel koncept, tydligen. Men i brist på fantasi lämnar jag tävlingen öppen ett tag till i den händelse att någon skulle vilja deltaga, om inte annat så för att göra mig glad. Ny deadline blir härmed söndag den 18:e januari klockan 22.00. Go for it!

För övrigt är nu tentan i Optik och Vågrörelselära avklarad. För första gången kändes det hyfsat bra att skriva en tenta, det kändes till och med som om jag hade koll på det hela. Så förhoppningsvis blir jag godkänd. Den moderna fysiken nästa vecka, dock... Huga...

Återvändande

Några observationer gjorda vid hemvändandet:
  • Min växt ser aningen vissen ut efter att inte ha blivit vattnad på över två veckor, men jag tror att den överlever.
  • Vid inventering av mitt köksskåp fann jag att jag hade glömt slänga en brödbit i en plastpåse innan jag åkte. Den var vit, luden och luktade sött. Mycket intressant. Den smakade... eh. Nej, så nyfiken är inte ens jag.
  • En av korridorsmänniskorna har enligt ett rykte eventuellt drabbats av vinterkräksjukan. Eeek! Jag kan ju inte hålla mig borta från köket i flera veckor, så nu kommer jag nog att gå runt och vara smått hypokondrisk den närmsta tiden.
  • Mitt cykellås hade fryst fast. Efter en del övertalning i form av varm utandningsluft gav det med sig, dock.
  • Kylskåpet luktar suspekt. Möjligen har jag bara vant mig av med korridorskylen där livsmedel trängs på de mest hälsoskadliga sätt. Förhoppningsvis vänjer jag mig snart.
  • Det är varmt och ljust här nere. Tropiska södern, det är bara någon minusgrad och knappt någon snö. Jag trodde då aldrig att jag skulle kalla Linköping för köldhål, men ja...
Otroligt intressant, eller hur? Nejdå, jag försöker inte alls fly från labbrapportsskrivandet genom att skriva meningslösa blogginlägg...

Hemma igen

Phwew. Nu är jag hemma i Lund igen, efter att ha bott i Linköping i ett par veckor över julen. Ja, hemma. Det är här jag bor, över julen har jag bara hälsat på hos mina föräldrar och katterna. Det var tillräckligt länge för att få mig att inse att jag inte saknar att "bo hemma". Fånigt uttryck det där, egentligen. Klart att jag bor hemma fortfarande, det är bara hemdefinitionen som har ändrats en smula. I vilket fall så kändes det ganska främmande att bo hos mina föräldrar igen. Jag har visst vant mig av med saker som att tala om vart jag går om jag ger mig iväg någonstans. Här är det ingen som bryr sig om var jag sover. Det är mest skönt att slippa den övervakningen, faktiskt. Friheten rankas högre än tryggheten, i det här fallet. Vissa fördelar fanns det ändå med att komma tillbaka. De har visst saknat mig så mycket att de ger mig frukost på sängen, och pappas mat är bra mycket godare än den jag lagar. Och att ha två spinnande katter i sängen om natten är något jag verkligen har saknat. Ett par veckor räckte ändå ganska bra. Annars hade de väl börjat ställa krav på mig om att hjälpa till i hushållet.

Sammanfattningsvis så hände inte särskilt mycket den här julen. Jag var sjuk, tappade rösten, fick tillbaka rösten, fick en massa julklappar som jag inte lyckades släpa ner hit, var med och spelade på nyårskonserten, pluggade mindre än jag borde ha gjort, och träffade en massa släktingar och vänner.

Och nu har jag tenta i optik och våglära att se fram emot på fredag. Halleluja...

Nyårslöften? (tävling)

Nu är det alltså nytt år, 2009 närmare bestämt, för att upplysa alla som av någon anledning lyckats undgå det. Jag finner det lämpligt att dra igång det nya året med en passande tävling på temat. Dun dun dun DUN:

Tävlingsmomentet består i att tänka ut det ultimata nyårslöftet. Som vanligt uppmanas ni att tänka så absurt som möjligt. Plus i kanten till den som faktiskt går in för att hålla löftet också. Så, vad tänker ni lova er själva i år, allesammans?

Tävlingsbidragen lämnas i vanlig ordning som kommentarer till detta inlägg, högst två bidrag per person samt högst en mening per bidrag. Deadline är onsdag 7 december 2009 klockan 22.00. Priset hålls hemligt tills vidare. Kom igen och lova mer än ni kan hålla nu, allihop!

*OBS!* Ny deadline! I brist på deltagande lämnas tävlingen öppen till söndag den 18 januari kl. 22.00.

RSS 2.0